tisdag 16 februari 2010

Jäkla xbox-skit! (Varning; följande text innehåller endast klagomål och totalt onödig information om vårat hushåll, så jag kan bespara er en minut eller två genom att säga "ni tjänar inget på att läsa det här". Jag bara avreagerar mig. Kom tillbaka senare.)

Vi bor, som bekant, sex stycken i 90 kvadrat här, och vi har två datorer som vi använder. Den ena är placerad i hallen och används för att facebooka, blogga, chatta och dylikt, och den andra är flyttbar och används alltså mera för att se till exempel tv-serier bakom stängda dörrar, där ingen/inget stör.
Men nu har ju småpojkarna i hushållet köpt xbox 360, som de behöver den låååånga internetkabeln till, så allt är helt fucked up. Det klagas ständigt på att spelet laggar för att man är på opassliga sidor, och vårt lilla vardagsrum (/tv-rum) har nu blivit the place att, inte bara se på tv, utan även tv-serier på datorn, eftersom att internetkabeln numera inte räcker längre än så (men självklart får man tåla att det smäller i dörrar och röster höjs om man vill se sitt program/sin serie, för "det laggar ju"). Alltså blir person A arg på person B, och person B blir arg på person C (som btw verkligen har ansträngt sig för att inte själv bränna nerverna på person B), och det hela slutar i ropkalas.
Så går det om man inte har regler/principer i en stor familj. Fast jag skyller ändå allt på xbox. Onödiga uppfinning.