torsdag 3 juni 2010

Det ordnades ett knytkalas på gården här idag, så att man skulle få lära känna sina grannar. Det såg riktigt trevligt ut, men asocial som jag kan vara satt jag självklart inne och kollade Good Will Hunting istället. Yes, igen. Har haft filmen på hjärnan i en vecka nu, så jag var ju tvungen att se den. För att rätta till replikerna som har sagts fel och reda ut om filmen är perfekt eller inte. För det var lite flum kring Robin Williams, alias Sean.
a) det kom fram i förbifarten att hans pappa slet som murare så att han skulle ha råd med en utbildning. Men sen, strax före Wills breakout, kom det även fram att han blev misshandlad som liten, att hans pappa var a mean fucking drunk. Dock kom jag fram till att de två nog går ihop hur bra som helst. Det var bara lite unfortunate att just de två detaljerna var de enda som kom fram om honom.
b) Under första sessionen när tystnaden har brytits berättar Sean om sin fru, och imperfektionerna (aka the good stuff). Will påpekar att han pratar mer än någon annan terapeut han känner, och Sean säger "I teach this shit, I didn't say I know how to do it". MEN, igen strax före Wills breakout säger han att han efter tjugo år som terapeut har sett en hel del. Det får jag inte att gå ihop.
Det här är the kind of shit man sysslar med när man är beroende av en film. Helt blodigt briljant är den ju iaf. Man kan inte riktigt fatta att Matt Damon och Ben Affleck skrev den för över tio år sedan, när de borde ha varit unga och dumma.
Hatten av, nu går jag och duschar.