måndag 4 juli 2011

jag ljuger för bra

Trots en statusuppdatering som mera skriker ut än syftar på var jag inte alls till Kalajoki förra veckan, det var en lögn (men med god tanke bakom). Olikt mitt förra inlägg cyklade jag inte alls till Vasa i fredags, det var en annan plan som man får dricka för (Någon har kommit på ett drinking game som heter "drick när Ida gör upp en plan hon aldrig kommer agera på". Spelarna blir lätt fulla). Och nej Joachim, jag har inte satt min fot vid Power Park på åtminstone hela sommaren (oops, den lögnen var lite väl ren & skär). Jag ljuger så bra, och ofta nuförtiden.
Men det om det nu tycker jag. I fredags var faktiskt alla mina intentions i alla mina ben i kroppen fast på att cykla 100 kils. Vad som kom i vägen var ju det faktum att jag inte har en cykel. Eftertänksam är nog inte det första ord jag skulle använda att beskriva mig själv. Eller det trettionde för den delen. Försökte halvt slött då ta mig till Vasa på andra vägar, men utan alltför mycket effort gav jag upp tidigt, klädde mig i en liten krogoutfit och styrde kosan mot Friends för ett spel darts. Ett värdelöst spel darts, men inte mycket annat, hann jag med innan min telefon ringde och announced att avfärden till Vasa är om två minuter. Jag tackade först ja, sedan nej, sedan ja igen innan jag gick ut och satte mig i bilen med tre främlingar och en vän. Med min lilla krogoutfit innehållande en liten kuvertväska med rum för väldigt lite saker. "Inte ett problem" tänkte jag först naivt, men det räckte inte länge innan Vörå-spurgut i mig kikade fram igen.
Fredag till Söndag stannade jag där, träffade människor, skrattade mycket och var på upptäcktsfärd i Brändö. Och lite sådant som wrappar upp till en bra helg.
Igår träffade och umgicks jag med mina två brudar I&F. Som vanligt hade vi alla tre mentala statusen "vricka i huvu" medans vi febrilt tjattrade om appartment-smurfs och what not, av någon anledning som alltid fast beslutna att inte sätta oss på någon faktisk sittplats. Jag älskar dem.