måndag 13 juni 2011

Veckan som kommer att gå

Det ska storstädas, bakas, strykas, organiseras, inhandlas och dukas ordentligt denna vecka inför lillasysters konfirmationskalas i helgen, så visst har vi program. Alltid när jag bara driver överkompenserar jag med något annat riktigt brutalt. Senast jag var arbetslös fick jag min känsla av accomplishment av en väldigt strikt diet och duktig träning, och gången före blev jag perfekt hemmafru/mamma till mina syskon. Jag hoppas att det inte hinner komma en nästa gång, men som ett tidsfördriv just nu sportar jag med att ställa till ett perfekt konfirmationskalas med perfekt dukning och mat. Inget annat duger.
Morgondagen dedikerar jag till att måla, baka och inhandla lite necessities.
So long.

färgat part 2

Man behöver inte scrolla ner långt för att uppäcka att jag ogillar att allt inte är svart och vitt. Realiteten alltså. Det är ett faktum att allt är färgat. Men man kan gå in i faktumet tills ögonen kommer in i ett tillstånd då de borde torka ut och pulsen inte längre känns av.
I detta nu vill jag bara specificera mig lite och kommentera andra människors förhållande till färger. Alltså människors sätt att döma enbart baserat på enkla iakttagelser, indicier och andrahandsinformation. Utan att faktiskt kunna befinna sig i två par skor i ungefär samma storlek, samtidigt, kan man nog inte riktigt sympatisera med någon. Inte på riktigt. Man är inte i position att döma då.
Trots att stereotypier i enstaka fall kan visa sig vara sanna, naturen har sin gång och både skrivna och oskrivna regler årligen fortlöper och fylls på, så är ingen singel situation som involverar en människa svart och vit.
För here's the kicker: Människan är en komplex varelse.
En människas celler byts konstant ut så att hon med jämna mellanrum ändrar sin hela person till total mikroskopisk oigenkännelse.
Människan har känslor som kommer i vägen för logiska handlingar.
Människan säger sällan rakt ut vad hon menar, anledningarna kan vara många.
Människan är ofokuserad.
Människan är självisk.
Och dum.
Men icke att generalisera; människor föds med olika antal år på stickan, olika förutsättningar och olika gener.
Bottom line: rita inte av en hel bild med bara halva framför dig.