måndag 18 april 2011

on and poppin'

Måndag, underbara måndag. Jag anlände till staden med Felicia idag, tio minuter före vårat arbetsskift kickstartade dagen på riktigt. Kom hem till lägenheten nio och har sedan dess bara kockat och promenerat. Och planerat.
Imorgon är, förutom kvällsskiftet från fyra till nio, helt öppet för planering. Jag tror jag kommer tillägna åtminstone halva dagen åt träning. På onsdag ordnas det nämligen förhoppningsvis Rock the Disco igen, och på torsdag är det Fashion Night @ Fontana. Så denna vecka ser jag fram emot.
Om jag åker hem till helgen eller icke står ännu oklart. Det är ju visserligen ledigt ända från Fredag till Måndag, men varför inte bara strosa omrking här? En lockande tanke.
Idag tänker jag tydligen bara högt, även på bloggen.
Och om någon undrar varför jag inte svarar i telefonen så kan jag avslöja att jag lämnat den på jobbet. Whoops.
Till imorgon.
Bristen på logiken och den bottenlösa paniken framkallar en stark deja vu-känsla. Det är bara den riktigt vulgära svartmålningen som saknas, som den det fifflades med när SD tilldelades mandat i svenska riksdagen. Ungefär hälften av statusuppdateringarna när jag loggade in på facebook ikväll var notifikationer om att folk kommer lämna landet. Sure sure.
PS röstades in i riksdagen, så låt dem sitta och visa vad de går för. Man kommer fortsättningsvis inte få betjäning på svenska ens i sitt lokala Siwa, språkskillnader kan knappast utlösa flera slagsmål i Jakobstad, och om än omöjligt är det fortfarande i allas intresse att man lär sig finska så fort som möjligt. Svenskan är nämligen ett minoritetsspråk, med inte flera än 5% anhängare i Finland. Man tycker ju att det, och resten, borde säga sig självt.
Hur det hela kommer att spela ut vet man såklart inte ännu. Till vilken grad flyktingpolitiken och finlandssvenskan kommer beröras står också oklart, men att hälften av ens fb-vänner skämtar om att emigrera är kanske lite ogrundat. Vad jag är mest orolig för är situationen med EU. Ett EU-kritiskt parti kan inte bara ta sig in i riksdagen och motsätta sig allt Finland är och har strävat efter att bli.
Jag respekterar annars faktiskt grunden i Soinis tankar i vissa frågor, men extrempolitik tror jag inte på i längden.
Jag kommer formulera om mig, kanske imorgon. Klockan är väldigt mycket.