lördag 18 december 2010

fuuuuuuuck. mitt försök att förklara mitt hat för kemi i ett tidigare inlägg kan ha låtit sjukt, men det är så långt ifrån tillräckligt. ord kan omöjligt beskriva detta hat. eller självförakt för den delen. att ha böckerna rakt framför ögonen, och ändå inte kunna göra något. det är äckligt.
verkligen synd att jag måste ha den här kursen för att gå ut, för jag funderar på att bara riva sönder boken och allt som har med gymnasiet att göra, och flytta långt bort från skammen.
det är ju så långt ifrån på riktigt. när man läser till exempel filosofi får man ju en klar bild framför sej, men kemi? endast osammanhängande bilder i form av de så kallade ord man läser. och ingenting makear det minsta sense.

My First Love

Detta inträffade på antingen sjuan eller åttan. Det första jag minns är att jag och mina vänner pratade om honom, de tyckte han var snyggast i skolan men jag spelade ignorant och ryckte på axlarna. Några dagar efter ändrade jag dock uppfattning när jag var på övertid i en tom skola och han plötsligt kom gående emot i en korridor som på den tiden verkade väldigt lång. Han mumlade något åt mig och jag skulle omöjligt ha kunnat hålla med mera. Jag kunde visserligen inte urskilja en enda konsonant av vad han sa, och fick själv inte fram mera än ett rap, men jag deklarerade mig kär direkt. Jag fattade inte hur det hände, men kort efter blev vi tillsammans och kort efter det gjorde vi slut. Två år senare blev vi tillsammans igen och då höll det ungefär ett år, on and off. Förhållandet var naturligtvis inte perfekt, men jag var lycklig så länge det varade.
Trots min ringa ålder vid denna händelse är jag än idag rätt säker på att det var kärlek. Och första kärleken är det alltid något speciellt med.

Ja, jag håller ännu på med kemin. Har som ni ser två kemiböcker, maols tabeller och lillabrors anteckningar till hjälp, men det hjälper inte. jag hatar kemi och allt som har med kemi att göra av hela mitt hjärta. om kemi var en människa skulle jag vara mycket kapabel att döda. mörda våldsamt. kanske till och med äta upp sen.