onsdag 31 mars 2010

Seven

Alltså det här är lovely. Det här senaste året (ungefär) har jag adderat ungefär nio filmer till min topp 10-lista (det finns ingen officiell sådan, jag är inte en list-typ). Alltså jag har sett nio av tio för första gången det här året. Det måste ju betyda att jag har en hel värld av biljans framför mej nu, eftersom att allt tidigare bara har varit skräp i jämförelse. Yes, lovely var ordet.
Och filmen som fick antalet nya i topp 10 att stiga från åtta till nio var Seven. (hur jag formulerar mig! förstår ni ens?)
Seven, ja. Huvudrollsinnehavarna är inga mindre än Morgan Freeman och Brad Pitt. De befinner sig båda från tidigare väldigt högt på min skådespelare-lista (right, som om jag skulle ha en sådan då. men i huvudet.), och bådas insatser var berömliga.
Filmens titel, Seven, står för de sju dödssynderna som handlingen kretsar kring. Riktigt genomtänkt och bra uppbyggd, och lämnade en stark eftersmak. Jag kollade den för några dagar sedan och nu är den liksom fastklistrad i hjärnan. Fick en att bland annat riktigt inse vilket skitsamhälle vi lever i. Det enda som kan kritiseras är att de byggde upp personligheterna lite helatiden (vilket annars är awesome), men helt plötsligt sa det bara stopp och man fick inget avslut. Men all in all, LOVELY!

Om ni mot förmodan inte skulle ha sett den, SE DEN!